California love: roadtrip to L.A.

Onze dag begon met een stevige wandeling naar de Alamo Rental Offices in San Francisco, waar we een Nissan kregen. Voorlopig geen klachten over, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.

We besloten de dag eerder om – impulsief als we zijn – nog even noordwaarts te rijden: over de Golden Gate brug (die deze keer volledig zichtbaar was) de bergen en mist in, richting Muir Woods, een National Park (hoera voor de Annual Pass!) vol redwood trees. Daarna opnieuw naar de bewoonde wereld: Stanford University. Op slechts een halfuurtje van San Francisco is dit zeker het bezoeken waard, want je kan er even goed in verdwalen als in eender welk natuurdomein. En dat allemaal gratis. Een absolute aanrader daar zijn de sandwiches van Ike’s Place! Ja, restaurants (echte!) op campus. We overwogen een namiddag heel sterk om toch nog maar een paar jaartjes bij te studeren…

Onze witte koets bracht ons naar een mooi motel nabij Monterey, waar we genoten van onze welverdiende nachtrust. Monterey is een dorpje bekend om haar gezellige haven en pier, die we de volgende dag kort even bezochten. We gingen er even naar de zeehonden kijken en kochten elk een rieten hoed. Een langer verblijf en walvissentocht waren leuk geweest, maar kiezen is nu eenmaal verliezen. Onze voorkeur ging naar de 17-mile drive, een tolweg langs riante villa’s, maar vooral prachtige uitzichten over de kust. Het helblauwe water en imposante rotsen, door de mist niet altijd helemaal zichtbaar, zorgden voor het ultieme roadtripgevoel. Ook de rest van Highway 1 is indrukwekkend. Woorden kunnen het niet beschrijven en zelfs de foto’s vatten de grootsheid niet helemaal… Al dat moois poelden we door met een relatief gezonde maaltijd bij Applebee’s.

De volgende dag vertrokken we uit ons motel nabij San Luis Obispo naar the city of Angels. Een absolute aanrader op de weg zijn de Guadalupe-Nipomo Dunes. Een adembenemende zandvlakte met bedreigde vogels, pelikanen en ooievaars. Ook Santa Barbara is een kort bezoekje waard. De stad ademt een gezellige sfeer uit en dat onder een stralende zon. We stopten ook even in Malibu beach waar de zon wat minder straalde – de mist is hier geen onbekende tijdens de juni- en julimaanden – wat best voordelig is als je niet graag zonnecrème smeert. Nadat we KFC-vettigheid hadden binnengespeeld, kwamen we aan bij onze LA host die ons meenam naar een bar waar ze turtle races houden. Je leest het goed, schildpadden die racen. Only in LA! Onze eerste kennismaking met de stad was op zijn zachts gezegd memorabel.

Advertenties

Een gedachte over “California love: roadtrip to L.A.

  1. Indrukwekkend,
    zelfs mijn dochter aan de strijk. 🙂
    Blij dat alles goed gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s