Beach, Boardwalks and Bodies

Vanuit L.A. vertrokken we op 30 juni naar San Diego. We besloten opnieuw om langs een iets mooiere route te rijden dan de Freeway. Het weer zat immens mee, dus sloegen we onze badhanddoeken uit op het strand. Een prachtig strand, maar met een nogal moeilijke toegang, waar Hanne wat problemen mee had. Om die problemen na ons welverdiend dutje te vermijden, verkozen we een klein – dachten we – ommetoertje. Een jammerlijke beslissing, die ons 43 dollar kostte.

We verwerkten het trieste nieuws en reden door naar San Diego, waar we – om de hoek van een straat die Ostend Court heet – onze host voor twee nachten ontmoetten. Rob is een beer van een vent, met een teddybeerhart. Hij toonde ons nog snel even het strand (op 10 meter van zijn huis). Na een mooie zonsondergang (opnieuw, ja) boven een oceaan vol hete surferlijven gingen we wat eten.

Omdat Alex, onze host uit L.A., zijn gsm in onze auto was kwijtgespeeld, is hij er die avond nog samen met een vriend  om gekomen. We beleefden opnieuw een onvergetelijke avond met hen.

De volgende dag reden we naar het centrum van San Diego om Old Town te bezoeken: een soort Bokrijk op zijn mexi-amerikaans: De geboorteplaats van California, werd ons gezegd. Daarna trokken we even naar de haven, waar we een chili con carne soepje aten. Het befaamde Balboa Park was onze laatste stop voor die dag. Het park was te groot om alles te bezoeken (San Diego Zoo lieten we aan ons voorbij gaan), maar achter elk hoekje schuilt daar wel een prachtig gebouw of zicht. We zagen dat er die avond een Orgelconcert zou zijn, dus na een hapje te gaan eten in Little Italy, keerden we terug en genoten we van een apart concert. De gemiddelde leeftijd van de vele toeschouwers lag iets hoger dan de onze, maar dat is natuurlijk bijzaak.

We sloten de dag af met een lange zoektocht naar een parkeerplaats (je weet wel, dat van die ezel en die steen daar J) en gingen daarna vroeg ons bed in, om de dag erna vroeg naar Joshua Tree National Park te kunnen vertrekken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s