Fireworks in Phoenix

Omdat we op 2 juli zodanig onder de indruk waren van wat we zagen in Joshua Tree National Park, reden we er vanuit ons motel de dag erna opniew naartoe. We hadden namelijk nog enkele van de ‘speciallekes’ (zoals de Arch Rock en de Cactus Garden) niet gezien.

De weg door het park gaf ons niet alleen prachtige uitzichten, maar bracht ons ook dichter bij onze volgende bestemming: Phoenix, Arizona. Deze rit kan kort samengevat worden: 4 uur (vlot) rijden op een freeway door een behoorlijk desolaat – zeg maar leeg – gebied. Eén van de opvallendste borden langs de weg was ‘Don’t pick up hitch hikers’ (vlakbij een State Prison), maar we waren toch ook onder de indruk van de ‘No services for the next 25 miles’-borden. Voor de mama’s: alles verliep gelukkig zeer vlot: een voorraad Oreo’s, chips en water hielden ons in leven en Johhny Cash en de mooie omgeving hielden ons wakker.

Op aanraden van onze hosts in L.A. en San Diego, bezochten we voor we California verlieten nog de In-n-out Burger, een must-do voor elke Westkusttoerist!

We besloten als snel om van Phoenix een soort rustpauze te maken, zodat we helemaal klaar waren voor de vele national parks in het vervolg van onze reis. Bovendien was het er nogal warm (40° C). Het eerst dat we deden toen we bij onze sympathieke host aankwamen, was dan ook in zijn zwembad duiken. Daarna leerde hij ons zijn stamcafé kennen, waar het “mooiste damestoilet ter wereld” is (al zijn we dat vergeten te controleren). Daarna passeerden we nog langs een echte beer and wine drive thru en langs Filiberto’s (één van de vele -berto’s) in Phoenix, voor afhaalmexicaans. Al dat lekkers verorberden we met een filmpje (Warm Bodies, een aanrader!) op de achtergrond.

Onze tweede dag was een zeer rustige. Vanwege de hitte, besloten we onze tijd door te brengen in the mall, American style. The 4th of July begon dus rustig, maar we beëindigden hem in stijl. Onze host nam ons mee naar een mega-event met fireworks en patriotische muziek. Een heel bijzondere ervaring, waar we met volle teugen van genoten. The morning after maakten we ons klaar voor de volgende autorit en gingen we nog ontbijten ‘fifties style’. Heerlijk en gezellig, met een persoonlijke jukebox op de tafel.

Onze tijd in Phoenix zat er redelijk snel op, wat we misschien niet zo erg vonden. We hadden een leuke tijd en waren blij dat we de 4th of July in een grootstad konden vieren, maar de stad zelf kon ons toch niet echt bekoren, omdat ze nogal wat charme mist door haar omvang.

Onze volgende stop, hoewel grootser dan Phoenix, zal waarschijnlijk een grotere indruk op ons nalaten… We houden jullie op de hoogte, tenzij we sprakeloos zijn van wat de Grand Canyon ons te bieden heeft ;)!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s